Putevima svitanja

putevima svitanja

Putevima svitanja je roman o samospoznaji, mladoj ženi koja se nalazi na prekretnici svog života, raskrižju na kojem je muče dvojbe poput nastaviti starim utabanim putem ili krenuti nekim novim, ostati zaogrnuta sigurnošću potiskujući tiho nezadovoljstvo koje je tišti u nutrini ili se otisnuti u nepoznata polja koja, iako nepredvidljiva, nude ono za čim cijeli svoj život traga; unutarnji mir i život krojen po svojim pravilima.

Radnja prati tridesetogodišnju fotografkinju Tinu pred jednom od važnijih odluka u životu; stupanju u brak. Između dvojbi oko ispravnosti te odluke, zaručnika koji ljubav mjeri kontrolom i emocionalnom manipulacijom, muče je i posljedice teškog djetinjstva i mučan odnos s prerano umrlom majkom alkoholičarkom. U svom tom kaosu, upoznaje Luku, čovjeka čiji drugačiji pogledi na  svijet dovode u pitanje ispravnost njenog životnog puta i  tjeraju je da preispita vlastito poimanje ljubavi i života.

Poput svih nas, žestoko se opire promjenama, donosi neke naizgled sasvim pogrešne odluke, pa opet sve kao da je vode upravo onom čemu je najviše čeznula; kidanju nezdravih odnosa, kako sa samom sobom tako i drugima, i kretanju na trnoviti put samospoznaje. Izgubivši sve, na nagovor prijateljice Matee odlazi u Irsku gdje počinje njena avantura pronalaska sebe, opraštanja i otpuštanja, te prihvaćanja odgovornosti za sve aspekte svog života.

Priča je plod mašte, ipak neki likovi temeljeni su na stvarnim osobama, a svi opisi Dublina preuzeti su sa mog osobnog bloga Dublin efekt.

Tiskani primjerak romana Putevima svitanja možete naručiti na stranicama web knjižare Redak .